Select Page

 

Gode tilbud på nettet for brugte varer findes der mange af og nogen af dem er måske også lidt for gode til at være sande, men hvordan skiller man svindler annoncerne fra de reelle?

Læs med her og bliv klogere på tegnene for svindel ved privat handel på nettet både for købere og sælgere.

 

1. Meget meget billig pris
Det første røde flag ved svindel af brugte varer er når prisen er meget meget billig. Træk vejret og se hvordan andre sælgere har prissat den samme vare inden du slår til.

 

2. Kreative undskyldninger sælger
Kan du ikke få lov at se varen i virkeligheden inden du betaler på grund af kreative undskyldninger som: “det passer ikke lige”, “jeg har ikke tid, men jeg skal nok sende varen når du har betalt”, så er det nok en god ide at finde en anden sælger. Undgå sælgere der har noget i mod at vise varen i person inden du køber den.

 

3. Kreative undskyldninger køber
Det samme gælder hvis køberen har kreative undskyldninger for at varen skal sendes inden der er kommet betaling. Når det kommer til brugte varer er det altid bedst at møders i person og lave handlen eller, (hvis dette ikke kan lade sig gøre) bruge sikker handels slutseddel der udspecificere handelsaftalen samt varens tilstand.

 

4. Ingen penge på kontoen
Er dine penge for varen ikke kommet ind på din konto, men køber sender dig “beviser” som kontoudtog eller mobilepay screenshots af overførslen? Send ikke varen før pengene står på din konto – billeder kan nemt redigeres og manipuleres til at ligne reelle overførsler uden at være det.

 

5. Baggrundstjek
Hvis du har tænkt dig at lave en handel over nettet skader det ikke at lave et lille baggrundstjek inden du indgår i handlen:

 

· Tjek om sælger/købers profil er valideret på den platform du vil handle på.
· Læs evt. reviews for tidligere handler personen har indgået i.
· Kan du finde samme informationer om køber/sælger på andre platforme?

 

God dag og sikker handel.

#sikkerhandel #sikkerhed #online #brugt #handel #privathandel #blogpost