Select Page

DBA, Facebook Marketplace og Instagram er blot nogle af de populære platforme som vi danskere bruger til at indgå private handelsaftaler gennem,
men hvor sikre er de egentligt?

 

Når vi skal sælge eller købe en brugt vare privat, benytter mange danskere online platformene DBA og Facebook Marketplace. Nogle benytter sig endda af instagram til at lave annoncer og komme i kontakt med potentielle købere.

 

Fælles for disse platforme er, at selvom mange private handler aftales der, udbyder ingen af platformene en form for endelig officiel digital-bevis på handlen.

 

På DBA kan man skrive til sælger som interesseret køber, hvorefter alle aftaler foregår gennem platformens beskedfunktion. Det samme gør sig gældende på Facebook Marketplace – her benyttes messenger til at kontakte sælger og aftale nærmere. Bruger man Instagram, som privat person til at sælge sine brugte goder går aftalen gennem direct message funktionen.

 

Som privat-handlende er man overladt til at stole på de besked udvekslinger der er foregået gennem platformenes egne besked-funktioner. Det er aftaler der lige så hurtigt som de kan skrives og indgås lige så hurtigt kan de blive slettet igen med et enkelt tryk. Og står man i den uheldige situation, at man er blevet taget ved næsen gennem et privat handel online og beskederne hvori aftalen stod er væk, så er der desværre ikke så meget at gøre.

 

Ville det ikke være fantastisk hvis disse platforme udviklede deres egen handels funktion for privat handel der udspecificerede handlen, så den ikke kun eksisterede i form at beskedudveksling? Især platformene DBA og Facebook Marketplace der er designet til facilitere privat handel…

 

Hvad synes i om at handle gennem DBA, Facebook Marketplace og Instagram?

 

Bedste hilsner 

Sikker Handel