Select Page
 

svindel paa dba

I august kunne Københavns politi rapportere om stigende anmeldelser angående et svindelnummer ved privat handel på platformen DBA.

Fupmagerne udgiver sig i første omgang, som købere af en vare, men i stedet for at bruge DBA’s indbyggede besked kanal, benytter svindlerne sig i stedet af WhatsApp* til at kontakte sælger på.

 

whatsapp_logo_image

*WhatsApp er en gratis kommunikation-app, hvor du kan ringe, sms’e og lave video opkald og alt er sikret med end-to-end kryptering (whatsapp.com)

 

På WhatsApp spørger de først ind til varens stand, herefter om de må komme og se varen. Når de får udleveret adressen, beklager svindleren, at de “bor for langt væk”.

 

De foreslår derfor at bruge PostNord Kurérlevering til at få leveret varen. 

Via. WhatsApp sender de et link, hvor sælgeren skal oplyse sit kortnummer og valideres sig selv med CPR-nummer og NemID. Herved får svindleren mulighed for at overføre penge direkte fra sælgerens konto, til sin egen lomme. 

 

Sikke et svindelnummer.

 

Dette svindelnummer er udført ved at svindle folk fra deres oplysninger om NemID. Hvorvidt deres svindelnummer også fungere med MitID vides ikke, men hos Sikker Handel opfordre vi til kun, at benytte platforme der er autoriseret til at validere med MitId og NemID og ikke klikke på mystiske links fra privat personer. 

 

Dette svindelnummer kan desuden undgås fra DBA’s side, hvis de vælger at bygge en mere sikker version af deres platform, hvori sælger og køber kan valideres af MitID og NemID, men indtil den dag kommer tilbyder vi hos Sikker Handel Slutseddelen, som kan præcis dette og forbygger snyd og svindel ved privat handel online.

 

God og sikker handel til alle jer derude.