Select Page
rettigheder_privat_handel

 

Ved du hvad dine rettigheder er for privat handel?

Mange af os handler privat gennem nettet, men glemmer at tænke på de rettigheder der følger med privat handel af brugte vare. 

 

Når du handler privat er du ikke dækket af købeloven. Tilgengæld har du 2 års reklemationsret såfremt der er en mangel på den brugte vare du har købt. Sælger er ansvarlig for fejl og mangler på varen, som ikke er blevet oplyst til køber og derfor kan du få alle (og/elller nogen af) dine penge tilbage igen (Brugte vare).

 

Har du aftalt andet med køber, er historien en anden. Her gælder den aftale i har indgået og med alt i verden, er det altid en god ide at skrive ting ned – især købsaftaler.  Så undgår man at nogen glemmer hvad den originale aftale er og man er fri for bekymring. 

 

Dog er det ikke alle private handelsplatforme der facilitere dokumentation for køb, udover beskeder gennem platformen, som kan slettes lige så hurtigt de er skrevet. 

 

Med Sikker Handels Slutseddel har du ikke blot dokumentation for din private handel online, men du kan også udspecifere aftalen for købet, som i er blevet enige om, i samme dokument. Mere nemt og sikkert bliver det ikke at handle privat online.

 

God Sikker Handel derude. 

 

Bedste hilsner

Sikker Handel 

 

Kilder: 

Brugte varer: https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/forbrugerguides/brugte-varer/

Købeloven: https://www.retsinformation.dk/eli/lta/2021/1853