Select Page

Købt som prøvet og beset – Online slutseddel underskrevet med NemID.

Nogle gange bliver vi kontaktet af en køber i en bilhandel, som føler sig snydt af sælger. Og nogle gange bliver vi kontaktet af sælgeren som ikke kan forstå hvorfor køber føler sig snydt efter handlen.

Husk det der står i slutsedlen som er underskrevet med NemID er gældende.

Vi oplever nogen gange at folk laver en slutseddel hvor punktet Købt som beset er krydset af i slutsedlen. Også selvom køber godt er klar over at det betyder at han/hun efterfølgende ikke kan komme tilbage til sælgeren og sige at bilen havde en fejl som køberen ikke var klar over efter modtagelsen.
Og nogle gange siger sælgeren at de havde jo snakket om den fejl ved fremvisningen inden de indgik handlen på bilen. Så sælgeren kan ikke forstå hvorfor køber nu er utilfreds med handlen og evt. føler at sælgeren har snydt.

Her er et lille tip til hvordan man som sælger kan undgå denne konflikt.
Vi anbefaler at man skriver en sætning i feltet øvrige aftaler i slutsedlen som beskriver evt. fejl og eller mangler bilen måtte have. Så har man som sælger ihvertfald sit på det rene. Og hvis der efterfølgende skulle opstå en konfikt fra køberen, så kan man som sælger blot henvise til feltet hvor fejlen eller manglen er beskrevet.

Ja det er nemt at være bagklog. Men det er faktisk lidt det man skal prøve at være når nu man sidder og skriver på slutsedlen til en handlen man skal indgå med en anden person.

Det er super vigtigt at få skrevet alt ned, således at det er en fair handel for begge partner og der ikke er gemt noget væk under gulvtæppet.

10 hurtige punkter til en sikker privat bilhandel.

  1. Tjek hvornår bilen sidst er synet.
  2. Tjek for km fusk
  3. Tjek om der er restgæld
  4. Få bilen gennemgået af et værksted inden køb.
  5. Tjek prisen på bilforsikringen
  6. Lav en online slutseddel med NemID
  7. Tjek om sælger er den samme som på bilens registreringsattest
  8. Lav en omregistrering af bilen når du betaler for bilen.
  9. Overvej altid om bilen passer dit behov.
  10. Spørg en fagperson til råds.

Rigtig god bilhandel til alle jer

Hilsen
Sikker Handel