Select Page

Står du og skal købe en Mac computer af en privat person fx. via en annonce på Dba.dk eller Guloggratis.dk eller måske Facebook ?


Så læs med her og få en viden som gør at du kan mindske dine chancer for at blive snydt i en privat handel.


Det hurtige råd hvis ikke du har tid til at læse hele artiklen er at du altid bør lave en online slutseddel på handlen som underskrives med købers og sælgers NemID. (www.sikker-handel.dk) På denne måde undgår du at sælger kan gemme sin identitet, hvis der skulle opstå problemer efterfølgende.


Så klik ind og lav en Sikker Handel slutseddel nu.


Men lad os lige tale om nogle af alle faldgrupperne samt hvorfor et system som Dba.dk bruger til at undgå snyd med slet ikke virker. Hvis du har handlet på Dba.dk har du sikkert bemærket at nogle annoncer er NemID valideret. Dette betyder desværre ikke at du sikkert kan handle med personen. Lad mig forklarer dig hvordan en sælger med Dba.dk NemID validering kan snyde dig og på denne måde ved du også hvad du skal gøre for netop IKKE blive snydt. En sælger på Dba.dk med NemID validering sælger dig en Mac og du tror alt er fint. Men det viser sig efter noget tid efter handlen at denne Mac du har købt er meldt stjålet.


Hvad gør du så ? Du kontakter selfølgelig Dba.dk kundeservice og forklarer din sag. Men de kan ikke hjælpe dig da det ikke kan bevises at du har købt Mac computeren af den person som er valideret da der ikke står stel nr eller serie nr i annoncen. Så sælger siger blot at han stadig har en Mac til salg og han nægter at have solgt dig nogen Mac. Lad os så sige at du har været så smart at du lavede en gammeldags håndskrevet slutseddel da du indgik handlen med sælger. Og sælgeren skrev også under i hånden da du købte Mac’en.


Men nu nægter sælger at det er hans underskrift. Og du står nu uden gyldigt bevis på at det er ham du har handlet med da en underskrift i hånden ikke beviser noget. Lad os kigge på hvordan du ved nogle enkle steps kan sikrer dig i en privat handel med bla. Mac produkter. Du laver en online slutseddel og får skrevet Mac’ens serie nr i slutsedlen og får sælger til at underskrive aftalen med sælgers NemID. På denne måde har du et bevis på hvem sælger er. Og et bevis på at sælger har solgt dig lige nøjagtigt den Mac med det serie nr. og på denne måde har du faktisk et 100% gyldigt bevis på at du har købt den af sælger og handlet i god tro.

Vi har aldrig oplevet at en sælger med urent mel i posen har været villig til at indgå i en handel hvor køber vil have en online slutseddel som sælger underskriver med NemID. Så næste gang du står og skal handle en Mac eller lignede enhed. Så sig at det er et kræv fra din side af til sælgeren. På denne måde skræmmer du de forkerte sælgere væk.


De vil typisk komme med alle mulige undskyldninger på hvorfor de ikke kan underskrive med NemID. Så hvis du vil handle sikkert. Så benyt en online slutseddel fra Sikker Handel næste gang du skal handle brugt