Select Page

Der er mange der bliver snydt når de handler brugte mobiltelefoner i en privat handel. Og det kan være fristende at indgå en handel på Facebook eller dba.dk hvor du har fundet en billig iPhone.
Men husk altid at vælge den private sælger med omhu.
De fleste bliver snydt ved at sende pengene uden at få tilsendt mobilen med posten. Dette skal helst undgås hvis du ikke vil snydes. Tag altid ud og mød sælgeren personligt og afhent mobilen samtidig med betalingen sker.
Lav altid en slutseddel på handlen som underskrives med NemID. Og grunden til at det er vigtigt i en privat handel med fx en mobiltelefon er at mobilen kan være meldt stjålet og så vil du gerne have en underskrevet slutseddel for at stå bedre i en sag.

I de fleste tilfælde vil sælgeren der ikke har rent mel i posen ikke underskrive en slutseddel med sit NemID, da dette ville kunne fælde personen og gøre at politiet ville have beviser i en politianmeldelse.

Så gå efter de private sælgere der ikke har noget imod at underskrive med sit NemID, hvis du ønsker at sikrer dig imod hælervarer.

Husk det er vigtigt at få mobilens IMEI-nummer skrevet ind i slutsedlen. Og hvis du ikke kan finde frem til IMEI-nummeret på telefonen er det en god ide at google dig frem til hvordan man finder frem til IMEI-nummeret på den mobil du ønsker at købe.
Få også gerne en kvittering med i handlen hvis sælger har.
En anden ting du skal tænke over når du handler privat. Er prisen realistisk i forhold til markedsprisen. Du kan i værste fald blive sigtet for medvirken til hæleri, hvis du burde have indset, at noget var galt. Dette undgår du også ved at lave en slutseddel hvor sælgeren underskriver salget med sit NemID.

Så husk at lav en slutseddel når du skal handle privat og husk altid at få den underskrevet med NemID for at være på den sikre side.