Select Page

Som det vigtigste og første du skal kigge efter er stelnummeret. Hvis scooteren eller knallerten ikke har et stelnummer skal du ikke købe den.

Når du har fundet stelnummeret er det en god ide at tjekke op på det hos politiet. Der findes også APP’s som kan hjælpe dig med at se om den er meldt stjålet udfra stelnummeret.

Men selvom den ikke er meldt stjålet kan den godt være stjålet. Hvordan det tænker du nok.

Jo selvom den ikke er meldt stjålet endnu kan den godt være det. Og det kan eksempelvis være at scooteren lige er stjålet og ejeren ikke har opdaget at den er væk.

Derfor er det vigtigt for dig at få skrevet stelnummeret ned i slutsedlen, således du kan bevise hvad du har købt og af hvem.

Det gode ved en slutseddel der underskrives med NemID er at sælgeren ikke kan gemme sig. Da NemID er noget af det sikreste vi har at kunne identificere hvem folk er. Og hvis en sælger skriver under på en slutseddel hvor du har fået skrevet stelnummeret ind i også, så er du sikker på at den formentligt ikke er stjålet da sælger skriver under på den ikke er.

Og hvis den er stjålet også selvom sælger har skrevet under på det. Så kan du nemt tage fat i politiet og bevise din uskyld hvis du skulle være så uheldig.

Men det er dog aldrig sket at der er en sælger der har ville skrive under med sit NemID hvis sælgeren ved på forhånd at genstanden han/hun sælger er stjålet.

En sælger der ikke har rent mel i posen ville aldrig skrive under med NemID. Da det ville være ret dumt. Så hvis sælger ikke vil skrive under skal du være på vagt og tænke dig en ekstra gang om inden du køber genstanden da du ikke ved hvad du køber.

Så på en enkel og simpel samt billig måde kan du sikrer dig selv imod at blive snydt.

Brug derfor altid en NemID slutseddel når du handler privat.

Mvh Sikker Handel