Select Page

Skal du købe båd ?
Her er hvad du skal tjekke i en båd handel.

Det du skal lægge flest kræfter i er at tjekke om der er noteret gæld i båden.

Der er mange sager på folk, der har overtaget en båd med mange tusinde kroners gæld i og når først du har købt båden hæfter den nye ejer, altså dig.

Og du skal ikke bare acceptere, at der skrives i slutsedlen at båden er fri og ubehæftet og tro at alt er i orden. Nej det er slet ikke nok.

Du skal sikrer dig at der ikke er noteret noget i div. steder hvor der kan være noteret gæld. Kontakt evt. et mægler firma som kan hjælpe dig med at undersøge om båden er fri for gæld. Ellers kontakt Sejlerfinans og hør om de kan hjælpe.

Og når du er 110% sikker på at båden er fri og ubehæftet eller du i hvertfald har en aftale om gælden, så kan du lave en online slutseddel som køber og sælger underskriver med deres NemID via www.sikker-handel.dk

Hvad nu hvis der er gæld i båden og sælger er ærlig og har sagt det fra starten af ?

Der må jo gerne være gæld i båden. Du skal bare vide det, således du kan få en opgørelse på restbeløbet fra lånegiveren.

Fx. Hvis du er i gang med at købe en båd til 100.000 kr og der er noteret 50.000 kr i restbeløb hos lånegiveren.

Så kan du bede lånegiveren om at sende en total opgørelse på lånet hvor de bekræfter at ved at betale indestående 50.000 kr direkte til lånegiveren slettes gælden i båden.

Og så skal differencen på gælden og købsbeløbet overføres til sælger. På den måde har du betalt 100.000 kr for båden og du er sikker på at lånegiveren har fået sine penge.

Sådan en aftale anbefales at indskrives i slutsedlen som i begge underskriver.

Okay. Hvad nu hvis gælden er større end bådens salgsbeløb ?

Fx. Du har aftalt at købe båden for 100.000 kr. Men der skyldes 150.000 kr i båden.

Her skal du få sælger til at overfører 50.000 kr til lånegiveren og få bekræftet at dette er sket og du overfører 100.000 kr direkte til lånegiveren bagefter.

På den måde har du købt båden for 100.000 kr og bådens tidligere gæld på 150.000 kr er nu indfriet.

Man kan også gøre det på en anden måde.

Der skyldes 150.000 kr i båden. Det har du fået bekræfter fra lånegiveren.

Og i stedet for sælger overfører 50.000 kr til lånegiveren, så bliver de 50.000 kr overført til dig ved overdragelsen af båden.

Og så overfører du 150.000 kr til lånegiveren.

Ja der er mange ting, men lad nu ikke det holde dig tilbage. Det er kun indviklet fordi det måske er første gang du køber en båd. Men sådan er det med ting du ikke har prøvet før.

Men held og lykke eller knæk og bræk samt vind i håret skal det lyde fra teamet i Sikker Handel.dk

God båd jagt.