Select Page

Her får du de bedste råd til at lave en sikker handel når du står og skal købe noget privat på dba.dk eller guloggratis.dk eller nogle af de mange andre portaler hvor private mødes for at handle brugte ting og sager. Og her gennemgår vi 10 gode råd til dig som du skal huske når du skal købe noget af en anden privat person.

Det følgende blogindlæg skal derfor handle om 10 gode råd, som efter vores mening skal tænkes på når du står i situationen og skal købe noget brugt af en anden privat person.

#1 Viden om hvem du handler med.

#2 Klar aftale om vilkår og pris.

#3 Husk at tjekke ID på personen du handler med.

#4 Sørg for at stel nr., serie nr. eller lign. skrives ind i slutsedlen.

#5 Betaling med Mobilepay eller straks overførsel.

#6 Brug NemID når du handler.

#7 Google personen du skal købe af.

#8 Se om I har nogen fælles bekendte via Facebook

#9 Er prisen for lav.

#10 Spørg hvorfor sælger vil sælge.

 


 

#1 Viden om hvem du handler med.

Det er vigtigt at vide hvem du handler med i en privat handel. Og der er mange gode måder at tjekke dette. Men den nemmeste måde er at bede om noget ID fx et kørekort. Og kig godt efter om personen også er personen på kørekortet. Det er nemlig et velkendt problem at sælgeren bruger et stjålet kørekort.

Så derfor anbefaler vi altid at hvis du vil være 100% sikker på hvem du handler med både at tjekke kørekort og gøre det som et krav at i handler igennem www.sikker-handel.dk og laver en slutseddel hvor køber og sælger underskriver med NemID.

#2 Klar aftale om vilkår og pris.

Det er en fordel at have vilkår og prisen helt på plads når man handler privat. Og det kan anbefales at det bliver skrevet ned, således at der ikke opstår misforståelser. Så derfor husk altid at få skrevet på hvilke

betingelser samt pris i handler på. Og skriv det ind i slutsedlen som i begge underskriver i hånden eller med NemID.

#3 Husk at tjekke ID på personen du handler med.

Sådan undgår du at blive hæler. Her er det meget vigtigt at du holder et skarpt øje med hvem du handler med. Men man kan aldrig være sikker på at købe noget af en person som måske har stjålet varen eller købt den af en anden der har stjålet den. Men hvis du kan bevise hvem og hvad du har handlet. Så står du noget bedre hvis der skulle komme en sag ud af det. Igen må jeg anbefale at du aftaler med sælgeren at I laver en sikker handel og bruger en slutseddel som underskrives med NemID.

Det er dit bevis som køber at du har gjort, hvad du kunne for at sikrer dig i denne handel. Det er nemlig købers ansvar at sikrer sig imod at blive snydt. Og hvis du som køber ikke har brugt de systemer der er tilgængelig kan du som køber af en varer der er stjålet blive dømt som hæler. Hvis ikke du kan bevise din uskyld. Så derfor er det en god ide at du gør det som et krav i handlen at der laves en slutseddel som underskrives med NemID af både køber & sælger.

#4 Sørg for at stel nr., serie nr. eller lign. skrives ind i slutsedlen.

Lidt i forlængelse at råd nr. 3 er det selvfølgelig vigtigt at du udover at få sælger til at underskrive med NemID også sørger for at få et stel nr. eller lign. ind i slutsedlen som bekræfter hvad du handler.

Det er fx ikke nok med at du skriver en rød damecykel eller hvis du er i gang med at købe en IPhone. Så er det heller ikke nok hvis du blot skriver en sort IPhone X. Og grunden til at det ikke er godt nok er fordi du skal kunne bevise i en sag hvis der bliver sådan en. At du kan bevise at du har købt en rød damecykel med dette stel nr. og når i skriver under på aftalen med NemID, bekræfter køber og sælger samtidigt også at der er enighed om hvad i har handlet.

Fordi hvis du ikke skrev dette ind i en aftale, kan sælger bare sige at det fx ikke var den røde damecykel du købte men en anden. Og du kan ikke bevise din uskyld.

#5 Betaling med Mobilepay eller straks overførsel.

Så er der mange der siger. Jaja…. Det er fint med alt det med slutseddel med NemID. Det behøves jeg ikke hvis jeg blot overfører til sælgeren med MobilePay samt tjekker sælgers kørekort.

Og her skal du passe på. Fordi det er rigtigt at du kan bevise at du har overført til en person og du måske også har tjekket kørekortet og lign. Men du kan stadig ikke bevise hvad du købte af personen. Sælgeren kan sige at du købte noget andet af ham og ikke den cykel som nu er meldt stjålet af politiet eller lign.

Så derfor er det vigtigt at du både bruger Mobilepay hvis du kan komme til det og laver en slutseddel med NemID med stel nr., vilkår samt pris. Og køber og sælger har skrevet under med NemID.

Det er den optimale måde at handle privat på.

#6 Brug NemID når du handler.

Vi hos Sikker Handel opdaget fordelende ved kombinationen af NemID og slutseddel sammen. Hvis man kombinere disse to ting i en privat handel, er du næsten 100% sikker på at du ikke vil blive snydt af en sælger. Eller i hvert fald skal sælgeren som prøver at sælge noget der er stjålet og samtidigt i går en handel med en køber via slutsedlen som underskrives med NemID.

Det svare lidt til at en bankrøver går ned i en bank og i stedet for beder om pengene kontant og lægger dem ned i en pose og løber sin vej. Nej så tager røveren sit dankort med i stedet og beder banken om at indsætte pengene direkte på hans bankkonto. Dumt.

Så vi håber lidt at der er en tyv der går i fælden og går med til at sælge noget stjålet og samtidigt underskriver med sit NemID i en handel når han sælger det videre. Forbi så kan vi nemt hjælpe køberen til at kontakte politiet som nemt kan finde personen som har solgt det stjålet.

Men vi plejer at sige at der nok desværre ikke findes, så dumme tyve.

#7 Google personen du skal købe af.

Man kan altid som en god start inden man når til en handel med en person lige prøve 5 min på at google personens navn. Google søgningen viser hurtigt hvis der er nogen andre der har haft dårlige erfaringer med denne person eller lign.

#8 Se om I har nogen fælles bekendte via Facebook

Hvis en af dine bekendte på Facebook er venner med den person som du er ved at købe noget af. Så brug lige lidt tid på at spørge den person som er forbundet til personen. Sådan kan du hurtigt finde ud af om du skal gå videre med handlen eller ej.

#9 Er prisen for lav.

Hvis prisen er for lav i forhold til resten af markedet. Så skal der lyde en alarmklokke hos dig med det samme. Det er sjældent at en sælger bare sælger billigt af ingen verdens nytte. Der er for det meste en grund til dette. Så hvis prisen er for lav, skal du i hvert fald undersøge sagen helt til bunds inden du giver dig ud i at købe.

#10 Spørg hvorfor sælger vil sælge.

Det er altid godt at spørge om hvorfor personen sælger varen. Det er en måde på at hører om der skulle ligge noget bag som du ikke har lyst til at være en del af. Men du ved selvfølgelig ikke om sælger blot fortæller dig en løgn eller lign. Så derfor er det altid godt at sikrer dig selv ved altid at sige til sælgeren at du kun vil købe hvis der bliver lavet en slutseddel som underskrives med NemID via www.sikker-handel.dk